danielsjakt

Direktlänk till inlägg 17 mars 2017

Älgjakten 2016!

Av Daniel Hjort - Fredag 17 mars 20:48

Hej på er!

 

Eftersom jag haft bloggen inaktiv under en längre period så har jag en hel del att dela med mig av om vad som hänt i mitt jägarliv den här säsongen.

 

Älgjakten för mig har gått långt över förväntan, jag har haft riktig tur när jag gett mig ut på älgjakt.

 

I höstas tog jag beslutet att gå ur det jaktlag jag har varit med i under 4 eller 5 års tid nu, jag har inte haft någon mark i det laget utan gått som gästjägare, och nu i höstas arrenderade jag min bror och min pappa en mark där även en plats i ett stort älglag ingick och jag tog den platsen.

 

Jag känner till området ganska bra sedan innan, då jag jagat en hel del gris på en del av marken under några år.

 

Jag hade som sagt en riktigt händelserik älgjakt men det finns en händelse som jag kommer minnas lite extra.

 

Det var första lördagen i älgjakten som jag och min systerson Eddie kom ut till marken vi skulle jaga på, vi var ute väldigt tidigt på morgonen och kollade runt på marken efter älgar, men inget syntes till där och då.

 

 

Vi samlades i jaktledaren Johans lilla stuga som ligger bra beläget mitt i marken. Det var ingen bra uppslutning den här dagen, vi var bara 6pers, varav 1 hundförare.

Vi blev tilldelade våra pass och utgick. Då vi var så lite folk var det svårt att täcka hela området, så Johan bad mig välja mellan 2 olika pass som låg en liten bit ifrån varann.

 

Vi gick en smal väg genom planteringen och kom till det första passet, men varken jag eller Eddie tyckte det verkade speciellt bra så vi fortsatte mot pass nr 2.

 

Vi gick från första passet ner mot det andra, ner för en backe som sedan blev till mosse, väl nere i mossen ser jag inte passet så under tiden vi går utåt i mossen ropar jag på Johan för att få en ny beskrivning, han svarar att jag snart var framme om jag bara gick lite till, jag hann trycka in sändarknappen på min radio och säga "-jag har hitt...... Fan, där står älgarna"

Helt från ingenstans stod det, vad jag kunde uppfatta, 2 stora älgar och kollade på mig i mossen, snabbt ner med bössan och i med skott i loppet, siktade och såg att den ena var en stor o fin tjur med minst 7 taggar, vi fick nämligen inte skjuta tjurar under 7 tagg!

 

Jag bestämde mig för att trycka av, skottet gick och jag såg att tjuren gick iväg och att han var träffad. Plötsligt kommer det en tjur till i sällskap med en annan kviga, men det var inte samma tjur som jag nyss skjutit på så den lade vi inte mycket vikt vid. Istället gick vi efter den påskjutna som sedan låg i mossen död bara 30 meter från skottplatsen=)

 

 

Jag hade precis skjutit mitt livs älg och glädjen var på topp, extra kul var det att Eddie fick vara med, det var även första gången han var med när det sköts en älg=)

 

 

 

Ingen superstor tjur, men ändå min största o vilket minne jag fick ihop med systersonen=)

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel Hjort - Tisdag 6 juni 16:07


Hej på er!   Igår kväll hade jag bestämt mig för att jaga, efter en både lång och stressig dag på jobbet var det skönt att komma ut i tystnaden för en liten stund=)   Redan när jag passerade Ekenässjön såg jag grisar precis intill samhället,...

Av Daniel Hjort - Söndag 4 juni 11:50


Jobb, jobb och åter jobb. Ja mycket jobb har det blivit den senaste tiden, och förra helgen var det Elmia. Detta har gjort att jag inte kunnat jaga riktigt så ofta som jag vill, men nu har jag lyckats komma ut 2 kvällar i rad ändå=)   I fredags ...

Av Daniel Hjort - Tisdag 30 maj 17:15


Hej på er!   Som ni såg i rubriken så kommer jag attskriva lite om ett väldigt aktuellt ämne! Just nu är skogen ett enda stort BB. Nästan alla klövvilt föder nu sina ungar och viktigt är att dom får det lugn dom behöver i skogarna nu!   Ig...

Av Daniel Hjort - Söndag 21 maj 12:20


Igår var nog årets hittils varmaste dag? Jag fick en hel del gjort här hemma, målade om min altan o trädgårdmöbler bl.a.   När allt var klart och kvällen började komma packade jag in alla mina jaktprylar som behövdes för kvällen i bilen och åkte...

Av Daniel Hjort - Torsdag 18 maj 10:15


  Hej!    På min Facebook-sida har jag haft en tävling ang en vakjakt hos mig😄  Ni var många som deltog och nu har vinnaren dragits😄      Vinnaren till jakten blev.......      Linus Henriksen😄😄  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se