danielsjakt

Direktlänk till inlägg 23 januari 2018

Slovakien 2017!

Av Daniel Hjort - 23 januari 2018 15:35

Hej på er=)

Nu kommer ett inlägg som många frågat efter, nämligenom jakten i Slovakien!

 

Redan i sensommras fick jag förfrågan av Tobias Åberg om jag ville följa med på en jaktresa till Slovakien? Jag varlite tveksam till en början då jag aldrig vart iväg på något sånt innan och jag är sjukt hemmakär och åker gärna inte iväg. Men till slut bestämde jag mig för att tacka ja.

 

Resan skulle vara mellan 14-18 december. Tiden gick och jag hann nästan glömma bort att jag skulle åka, men till slut vardagen kommen och bilen rullade mot Skåne för att möta upp Tobias och några till. Kl 4 på morgonen åkte vi mot Danmark och flygplatsen för att möta upp alla andra.

 

Vi delades in i 2 grupper för att det skulle bli smidigare med incheckning osv, o jag som är den mest oberesta människan i Sverige var ju såklart riktigt nervös förhur fasen man gjorde med allt? Men till min lycka hade Tobbe sagt till en av sina filmare Sara att hon skulle hjälpamig med allt på flygplatserna, o tacka gudarna för Sara, utan dig hade jag nog vart kvar i Danmark än=)

Efter många om och men kom vi iaf på planet,lite försenat pga att det tog väldigt lång tid att checka in våra vapen.

 

Mycket vapen som skulle med=)

 

Vi landade i Ungern o Budapest för att sedan därifrån åka buss in i slovakien, vi hade inte så gott om tid på oss i BUdapest tyvärr, men en del hann vi att se ändå.

   

Vi var inne i en saluhall o kollade runt lite, fanns en hel del godsaker där kan man ju säga=)

 

När vi komfram till slovaken var klockan ganska mycket och dom flesta var rejält slitna efter en lång resa, och klockan ringde ju redan 5:30 dagen därpå. Vi fick den sista informationen av Tobbe och Glenn som suttit i möte med killen som annordnade alltihopa åt oss. Vi fik våra jaktlicenser papper på vad som fick skjutas mm.

Vi fick skjuta allt i klövviltsväg föruton hornbärande djur, då det enligt lag inte får skjutas på drevjakt i Slovakien.

 

Uppstigning på morgonen och en snabb frukost väntade innan det bar iväg ut till samlingsplatsen där vi träffade alla hundförare och drevkarlar. Nu var mina förväntningar på topp=)

Påvägen ut till passen får vi se både gris, kron o dov och det gjorde ju att förväntningarna blev skyhöga.

 

Vi blev avställda en och en med ca 50 meter mellan oss, inte alls likt Sverige, inga torn, inga röjda pass och så tätt inpå sin passgranne är ju knappast vad man är van vid här hemma? MEn det gjorde bara att man fick skärpa sina sinnen än mer.

 

Första passet resulterade i noll för oss 5 personer på "min" linje, men det gick bättrehögre uppi såten, där Kalle lyckades skjuta 12 vilt på samma pass, riktigt imponerande=) Det sköts även fler djur i denna såt.

Vi tog en paus för att äta och värma till oss lite innan vi gick på nästa såt.

   

Det var riktigt täta oh snåriga pass vi tilldelades.

 

 

Nu stod vi ännu närmre varann och jag hade bara en väldigt liten yta att skjuta på, men ddet gjorde mig ingenting, jag hade full koll på mina passgrannar och det var det viktigaste för mig.

 

I början av såten var det ganska lugnt, det small något enstaka skott längre upp i såten, men hos mig vardet lugnt.

Men helt plötsligt kommer det 4 kron i pass, mitt emellan mig och Tobbe. Jag släppte förbi dom så att jag kunde skjuta bakåt i såten ist, siktade in mig på en kalv, och precis när jag trycker av hoppar den ned för en liten slänt och jag skjuter över den, men min passgranne på andra håller var snabb och sköt på samma kalv, den gick iväg en bit men hittades senare på grannmarken.

 

Kort efter att kronhjortarna kommit förbi, dyker det upp 3-4 grisar å mitt pass bakifrån, så jag blev minst sagt lite snopen när dom stod och kollade på mig. Jag valde ut en årsgris och tryckte av, grisen lägger sig och allt gick bra.

Kort efter den händelsen kommer nästa flok med grisar mittemot Tobbe och han förvaltade chansen bra och sköt 2 av grisarna där=)

 

 

Martin fick skjuta en riktigt fin galt i sista såten, stort Grattis till den=)

 

Detta blev dagens resultat efter kanondag i skogen=)

 

Nu varjakten slut för den här dagen och allt vilt samlaes in och en fin parad gjordes, viltet hedrades och alla tackades för en bra dag i skogen.

 

Nu var det bara tillbaka till hotellet lite snabbt för att byta om och sen vidare till ett riktigt fint o lyxigt slott för en riktigt fin middag. Där spenderades hela kvällen ihop med alla jägare.

 

Detta var den första delen av min jakt i Slovakien, del 2 kommer upp snart så håll utkik=)

 

Ha det bäst!

 

//Daniel. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel Hjort - Lördag 4 maj 12:43

Igår var jag på jobb på Lagerbutiken i Stockaryd genom Fodax. Var även inbjuden som gäst då jag är från Stockaryd från böran. En trevlig liten tillställnng.    Hade tidigare på dagen bestämt med Andreas att vi skulle jaga ihop ute på mina jaktmar...

Av Daniel Hjort - Fredag 26 april 14:11


Nu har jag jagat en hel del den senaste tiden, det har gått förvånansvärt bra dessutom. Några grisar har det blivit.   Jag har ganska mycket mark att jaga på, vilket resulterar i att möjligheten att få skjuta ett vildsvin ökar. Det är extremt ...

Av Daniel Hjort - Lördag 16 mars 13:26

ÄNTLIGEN blev det jag för mig igen, på tok för länge sedan sen jag jagade en hel natt.   Det har varit extremt mycket jobb förmin del. Mitt vanliga jobb tar ju sin tid och iom med mina ambassadörbyten så har även det tagit tid, mycket fotografer...

Av Daniel Hjort - Lördag 9 feb 16:46

Som många av er sett på mina sociala medier och andra kanaler har jag fått den stora äran att bli ambassadör för sveriges största och mest kända jaktbutik/webshop.    Så fort jag fick frågan visste jag att detta skulle bli kul=)  Det var något he...

Av Daniel Hjort - 28 december 2018 18:04


Julafton i all ära, men visst är det skönt när kvällen kommer och firandet är över?    Många åker nog gärna hem och slänger sig på soffan efter alla middgar och ståhej, det gör ju gärna jag med i regel, men energin var på topp och vädret var helt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se