danielsjakt

Direktlänk till inlägg 6 juni 2017

Jakt i månsken!

Av Daniel Hjort - Tisdag 6 juni 16:07

Hej på er!

 

Igår kväll hade jag bestämt mig för att jaga, efter en både lång och stressig dag på jobbet var det skönt att komma ut i tystnaden för en liten stund=)

 

Redan när jag passerade Ekenässjön såg jag grisar precis intill samhället, hade Carl telefonen och också han hade redan sett grisar, så förhoppningarna för att jag skulle hitta grisar ikväll var stor.

Som vanligt hade jag inga planer på vart jag skulle jaga, men jag tog kvällen som den kom bara. Jag började min jakt uppe i den stora byn, där det är mycket både vall och nysåddar som grisarna varit en hel del i.

Jag gick över alla åkrarna som finns där, men grisarna lös med sin frånvaro här uppe även ikväll.

 

 

Jag körde vidare upp mot en annan del av marken, och bara några hundra meter innan jag kom fram kommer de 2 stora fina suggor med ett helt gäng randiga grisar och går över vägen, ingen idé att lägga någon energi på dom eftersom kultigarna var i storlek med en träsko=)

 

Även på nästa ställe lös grisarna med sin frånvaro, de kanske trots allt inte skulle bli så lätt att hitta vildsvinen trots allt?

 

Klockan hade redan hunnit bli 23:30 innan jag skulle upp till marken där jag och Jocke såg grisarna kvällen innan. Jag gjorde som vanligt, parkerade bilen en bra bit ifrån gården, tog av mig stövlarna oh började gå. Det var nästan fullmåne, och även solen som inte gått ner helt hade jag lite nytta av, så ljuset var det absolut inga problem med. När jag kom fram till åkrarna tog jag på mig stövlarna och började gå ut på vallen mot en liten "ö" man kan sitta på och då ha riktigt bra koll ut över alla åkrarna som ligger runt omkring. Jag känner att vinden inte är till min fördel, men nu var jag ju ändå framme så jag ville inte börja krångla med att runda marken, jag hade troligen redan lagt vittring ändå=(

Jag hinner precis sätta mig på en liten sten när jag se en rikrigt stor gris komma och gå längs med åkerskanten, tyvärr hinner den få vind av mig innan jag ens hinner få upp bössan för att kolla va det var för gris. När grisen fnös till rör de sig grisar överallt i de höga gräset och jag inser att det är sugga med småttingar det också, inte heller där  fanns någon anledning att fortsätta jaga dom!

 

Bakom ön jag satt på finns det ytterligare en åker, en riktigt stor sådan dessutom, jag började gå ner från ön, och när jag var nere i gräset igen såg jag massa fållor från var jag misstänkte var en flock med grisar?

Jag såg att dom ledde ut över vägen och vidare in på den stora åkern framför mig. Nu kanske jag ändå skulle hitta rätt grisar?

Jag smög över vägen och följde åkerskanten ner mot mittpunkten på åkern, och mycket riktigt en flock på 9 grisar syntes väldigt väl. 2 större suggor och 7 lite mindre grisar.

Jag rundade åkern för att komma rätt i vind, sen började jag ansmygningen. Grisarna kivades om vart annat med varann, märktes tydligt att det var unggrisar då suggorna lugnt fortsatte att äta utan att bry sig om dom andra. Plötsligt lämnar grisarna åkern i ren panik, o jag tänker att nu är det kört, dom har garanterat fått vittring. Men nej då, suggorna var snabbt ute igen och dom mindre följde sakta efter, och mimsandet var i full gång igen.

 

Jag siktade in mig på en av dom mindre som jag tippade på låg mellan 50-60 kg, en perfekt gris att behålla och grilla i sommar=)

Det tog mig nästan 2 timmar innan jag var riktigt nära den utvalda grisen, nu hade jag den på knappt 10 meter. Jag försökrade mig om att den inte var pattad, vilket den inte var. Siktade in och trykte av, det blev panik i floken och grisarna flydde in i skoogen, även den påskjutna grisen sprang mot planteringen, men det syntes att det var en bra träff så jag väntade med att göra något till jag hörde den lägga sig.

 

Viltdragare kan ju vara den bästa uppfinningen vi har=) Sjukt smidigt är den här selen!

 

Jag gick aldrig fram och kollade vaet grisen hade lagt sig, då jag hade Axa i bilen så fick hon varamed o leta upp den, vilket gick jättebra, mycket slag efter en massa olika grisar, men Axa tog rätt slag och hittade en 100 meter från skottplatsen, kul för henne att få jobba lite med=)

 

En liten gylta blev nattens gris=) Nu är den inlämnad till EM-vilt för styckning och packetering=)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel Hjort - Söndag 4 juni 11:50


Jobb, jobb och åter jobb. Ja mycket jobb har det blivit den senaste tiden, och förra helgen var det Elmia. Detta har gjort att jag inte kunnat jaga riktigt så ofta som jag vill, men nu har jag lyckats komma ut 2 kvällar i rad ändå=)   I fredags ...

Av Daniel Hjort - Tisdag 30 maj 17:15


Hej på er!   Som ni såg i rubriken så kommer jag attskriva lite om ett väldigt aktuellt ämne! Just nu är skogen ett enda stort BB. Nästan alla klövvilt föder nu sina ungar och viktigt är att dom får det lugn dom behöver i skogarna nu!   Ig...

Av Daniel Hjort - Söndag 21 maj 12:20


Igår var nog årets hittils varmaste dag? Jag fick en hel del gjort här hemma, målade om min altan o trädgårdmöbler bl.a.   När allt var klart och kvällen började komma packade jag in alla mina jaktprylar som behövdes för kvällen i bilen och åkte...

Av Daniel Hjort - Torsdag 18 maj 10:15


  Hej!    På min Facebook-sida har jag haft en tävling ang en vakjakt hos mig😄  Ni var många som deltog och nu har vinnaren dragits😄      Vinnaren till jakten blev.......      Linus Henriksen😄😄  ...

Av Daniel Hjort - Fredag 17 mars 20:48


Hej på er!   Eftersom jag haft bloggen inaktiv under en längre period så har jag en hel del att dela med mig av om vad som hänt i mitt jägarliv den här säsongen.   Älgjakten för mig har gått långt över förväntan, jag har haft riktig tur när...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se