danielsjakt

Alla inlägg under juni 2012

Av Daniel Hjort - 30 juni 2012 16:36

Nu är ju den efterlängtade helgen äntligen här, och den kommer ju i stort sätt bara spenderas i skogen som vanligt=)

Satt ute på en utav åtlarna inatt, satt mellan 22-01 sen började ovädret komma, så då fick jag packa ihop och bege mig hemåt, fick inte syn på en enda gris? Vilket är lite lustigt, för vi brukar ju se massa gris på nätterna, men inatt vart de lugnt=( Så ikväll ska jag och Andreas ut och sätta oss igen, få se om lyckan e med oss denna gången då? Det är ju trots allt den sista dagen på denna säsongen.. skönt med lite nystart sen=)   Tog en bild inatt när jag hade lite tid över, haha

Av Daniel Hjort - 27 juni 2012 19:38

Var ute igår och skulle kolla till åtlarna lite nu efter midsommar o allt som vart, har ju alltid bössan med mig när jag gör det, man vet ju aldrig.!? Så när jag kom upp på min ena åtel stod det 9 stycken små randiga kultingar och åt under spridan, men dom var väldigt små, så jag lät bli att skjuta.! När jag kom ner till min andra åtel kryllar det med grisar. lite större kultingar, det va väll 35-40 stycken, alltså riktigt många=) Jag skjöt en av dom, men dom andra skrämdes väll inget speciellt av det. utan dom fortsatte äta, inte förens jag kom lite nämre dom drog dom sig tillbaka..! Skottet tog lite illa, in snett framifrån och ut långt bak så det var inget att ta vara på i matväg, men däremot så har jag använt den lilla grisen idag och dragit runt den i skogen, och sen låtit Axa få spåra upp den.:! Gick riktigt bra denna gången med=)  

Drog runt grisen c:a 200 meter.! sen åkte jag hem o gjorde lite annat i 2 timmar och väntade på att regnet skulle lugna ner sig lite..!!  

Tog med mig Axa ut igen och började spåra.! Glömde ju givetvis min spårlina hemma, så det fick bli vanligt koppel denna gången=)  


Jag "gömde" grisen i lite högre gräs, men hon hade inga som helst problem att hitta den=) Nu hoppas jag bara att jag kan få göra ett liknande eftersök på riktigt, för o se hur hon klara av det?

Av Daniel Hjort - 25 juni 2012 22:14

glömde ju nästan bort detta när jag skrev att de vart lugnt på jaktfronten i helgen, en av oss i "gänget" var ju ute i helgen o fick skjuta en liten galt..! Grattis John.!  

Av Daniel Hjort - 25 juni 2012 21:43

Den här bilden är tagen på Carl en tidig morgon för några veckor sen, när han var ute på jakt med Nisse som också är fotografen..! Tycker bilden är sjukt bra tagen, det är ju detta jag manar med att jakten handlar så mycket mer om att bara döda som många tyvärr vill få det till..! Att bara få komma intill dom vilda djuren som Carl på detta kort!!  )  

Av Daniel Hjort - 24 juni 2012 15:05

I helgen har jag inte hunnit jaga alls, då jag var iväg på High chaparral men ett glatt gäng..! Så har väll inte så mycket mer att tillägga? Snart ska jag åka och hämta mina doggs. på hunddagiset.! efter de få de väll bli en liten åtelrunda, o kolla så allt är som de ska..! Aja hoppas ni hade en lika bra midsommar som jag=)  

Av Daniel Hjort - 21 juni 2012 20:19

Ikväll ska jag och Andreas ut och jaga på  nya marker strax intill dom markerna vi redan har, en bonde ville att vi skulle åka upp o se om vi kunde skjuta grisarna som går i hans nysådd=) Var ute en sväng och kollade hur det såg ut igår, och det syns ju att det har varit mycket gris där de senaste dagarna, så detta ser vi fram emot med spänning=) Bli väll även att vi kanske sitter en stund på ena åteln, då grisarna kommer väldigt tidigt där..!


Hoppas ni jagar en kväll som denna, ikväll tror jag på det=)  


Få se om den store vill visa sig ikväll igen..! MED HELA BETAR haha=)

Av Daniel Hjort - 20 juni 2012 23:17

var ute nu ikväll och skulle titta till åtlarna då jag fick syn på dom här små kultingarna. kunde komma riktigt nära dom=) Men kunde inte se någon sugga? Men man kan ju hoppas att hon var i närheten? Så här kommer en bild på dom små liven=) Hade varit riktigt mycke gris på alla åtlar utom en.! Så imån kväll bli de jakt igen=) Härligt..!!  

Av Daniel Hjort - 19 juni 2012 18:24

denna sidan för er som vill träna hunden i hägn inför hösten=)


www.vildsvinshägn.se  

bild: vildsvinshägn.se

Ovido - Quiz & Flashcards