danielsjakt

Direktlänk till inlägg 9 november 2017

Eensm galt i havren!

Av Daniel Hjort - Torsdag 9 nov 13:38

Hej på er.

Nu har det gått ett bratag igen sen jag skrev något här, men lusten o orken har helt enkelt inte funnits, jag blirnog blite latnär det är så mycket enklare att ladda upp en bild på sociala medier.

Jag harhunnit jaga en hel del och tänker dela med mig av en del av jakterna här.

 

Den här kvällen varjag ute och jagade på en mark mellan Stockaryd och Rörvik som min bror bla har skyddsjakten på, det var 3 mellanstora åkrar md havre på och grisarna hade härjat en hel del på alla fälten.

Jag bestämde mig för att jaga på åkern somligger precis intill en järnväg, där hade grisarna inte hunnit förstöra så mycket, men visst hade dom varit i havren en del.

 

Jag kom ut till marken ganska sent på kvällen, brukar försöka vänta några timmar efter att det blivit mörkt innan jag ger mig ut, det känns som att grisarna hunnit komma ut och känner sig mer trygga ju längre tiden går?

 

Jag ställde bilen några hundra meter ifrån åkern för att inte störaev grisar. Det varknäpptyst ute den här kvällen och det var svårt attta sig fram ljudlöst på grusvägen, men med hjälp av ett förbipasserande tåg kunde jag småspringa fram till åkern utan att höras.

Direkt när jag var i anslutning till åkern hörde jag ett smackande ljud och förstod att det var gris jag hörde.

Jag började smyga sakta mot ljudet, stannade tände min lampa men kunde inget se och smackandet slutade. Jag släckte lampan och fortsatte gå sakta och då började ljudet igen. Jag insåg attdet varen ensam gris, och det brukar försvåra ansmygningen väldigtmycket. Personligen tycker jag att det är lättare att smyga mig påen hel flock med grisar, då verkar dom så upptagna av varann och är inte så vaksamma på omgivningen.

Men den här grisen var ensam, flertalet gånger fnös grisen och gick in i en intilliggande plantering, men kom ut igen. Så hälldet på flera gånger och jag förstod att det kommer bli sjukt svårt att komma in nära. Jag stannade upp och tänkte att jag väntar ut grisen, vilket till slut gav resultat. Jag vet inte hur länge jag stod där och väntade, men till slut kom han ut och ställde upp bredsidan mot mig och jag kunde trycka av.

Grisen föll ihop i smällen och allt hade gått bra.

 

Att skjuta gris i spannmål kan vara väldigt lätt ibland, men när man som den här gången "hittar" en ensam gris ställs allt på sin spets, och det blir ett slags kvitto på att man gjort rätt när man kommer intill och kan skjuta.

Det visade sig sen att grisarna lös med sin frånvaro på just denna åkern efter att jag sköt denna, bonden fick ihop en bra skörd, tyvärr var det värre med åkrarna på andra sidan vägen. (kommer inlägg om det senare)

 

Ha de bra så hörs vi snart igen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel Hjort - Lördag 18 nov 20:22


I måndags kväll ringde Andreas och frågade om jag ville följa med ut med han oh hundarna på en liten jakt hemma hos honom på tisdagen? Jag tackade ja direkt. Riktigt kul att få se nya marker o höra duktiga hundar jaga=) Jag hade en läkartid på mor...

Av Daniel Hjort - Torsdag 16 nov 17:31

Hej.   Sen en tid tillbaka har jag och Jocke en mms-kamera på en av våra åtlar, och dom senaste veckorna har det varit riktigt mycket grisar på den åteln, men verken tid eller lust har funnits att åka ut och skjuta något, utan vi har bara låtit ...

Av Daniel Hjort - Tisdag 22 aug 18:23


I flera år har jag tjatat på min pappa att han ska följa med mig på vildsvinsjakt, men intreeset har inte funnits, men jag har fortsatt tjata. Så för ca 2 veckor sedan fick jag äntligen med honom ut. Vi skulle jaga på en mark som ägs av tre bröder, s...

Av Daniel Hjort - Måndag 21 aug 21:39


              Jag har under 2 veckors tid haft en tävling på min Facebooksida, där kunde du som var med o tävlade vinna en bockjakt följt av vildsvins jakt!    Vinnaren i denna tävlingen blev Micke Niemi! Stort grattis till dig ...

Av Daniel Hjort - Onsdag 19 juli 16:35

Hej på er!    Semestern är i full gång för min del, vilket innebär att det blir en hel del jakt på nätterna.  Grisarna har nu börjat gå i havren här hos mig och det märks tydligt att de stämmer som många sagt, det är sjukliga mängder med gris i...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se