danielsjakt

Direktlänk till inlägg 4 juni 2017

Barfota jakt!

Av Daniel Hjort - 4 juni 2017 11:50

Jobb, jobb och åter jobb. Ja mycket jobb har det blivit den senaste tiden, och förra helgen var det Elmia. Detta har gjort att jag inte kunnat jaga riktigt så ofta som jag vill, men nu har jag lyckats komma ut 2 kvällar i rad ändå=)


I fredags kväll åkte jag ut till marken jag jagar på, hade väll inte direkt lagt upp någon plan för hur jag skulle lägga upp jakten, så tog det lite som de kom. Jag var uppe på en mindre gård där jag sett en hel del grisar de senaste gångerna jag har varit ute, och det var grisar här även den här gången=) Långt ner på en åker vid mossakanten kunde jag skymta en ensam stor gris, jag smög mig ganska nära och fick snart se 3 små randiga grisar ihop med den stora, jag satte mig ner för att studera dom små ett tag innan jag sakta gick tillbaka till bilen för att åka till grannbyn!


Inga fler grisar syntes till den här kvällen=(

Men man kan utan tvivel säga att vi har en riktigt stor o fin rådjurstam på markena. Rådjuren syns på varenda lite åkerplätt.

 

En stor o fin get som fortfarnade inte fött sin/sina små än=)

 

Igår på dagen blev det jobb (igen). Men senare på kvällen bestömde jag och Jocke oss för att åka ut och kolla läget lite. Sagt oh gjort, vi var ute på marken vid 22 tiden och redan innan hade vi bestämt oss för att vi skulle jaga av en större gård, vilket innebär attdet bli en bra bit att går för att komma allra längst ner på gården. Vi taskade på i den tysta natten, kollade av åker efter åker, men inga grisar syntes till. När vi kom fram till dom stora mossarna som ligger någon kilometer ifrån där vi startade blev jag faktiskt lite besviken, det va ju här jag verkligen trodde att vi skulle hitta grisarna? Men det var bara en massa rådjur även där.

En grävling kom o gick förbi oss på bara någon meter, men de var bara att lysta på hatten och traska tillbaka mot bilen igen. Det började bli väldigt kvavt könde både jag och Jocke nu,vilket gjorde att jag blev väldigt trött.

Vi hade några ställen kvar att kolla innan det var dags för hemgång så det var bara att bita ihop, och hade vi inte kollat dom sista ställerna så hade vi garanterat gåttminste om nått roligt?

 

De 2 följande ställerna var också tomt på grisar? Jag fattade inte va "problmet" var? Det var ju en perfekt kväll för vildsvinsjakt!

 

Nu hade vi bara ett "hett" ställe kvar att kolla över, en liten by som ligger väldigt högt, med en massa stora åkrar utspridda.

 

Direkt när vi parkerade bilen och började gå förstod vi att vi aldrig skulle kunna ta oss fram ljudlöst på den grusiga vägen, så det var inget annat än att vi fick ta av oss stövlar och kängor och börja gå i bara strumporna=)

 

 

Det var en liten bit o gå innan vi var framme vid de öppna fälten. Väl framme ser vi direkt 2 grisar i de höga gräset=)

Då vi lämnat skodonen vid bilen gick vi in på vallen i bara strumporna efter grisanra, det gjorde oss ingenting, för nu var spänningen på topp. Vi siktade in oss på den mindre av dessa två grisar och gjorde en helt okej ansmygning, men baranågra meter kvar till utsatt mål vänder vinden till grisarnas fördel och fnysen ekade över skogen och grisarna sprang i full fart in i planteringens skydd.

Vi fortsatte vår jakt i bara strumpor men grisarna syntes inte till igen. Vägen tillbaka tillbilen blev en pina, kalla stela fötter och småstenar som fastnade i fötterna kändes inte alls bra, men nöden har ingen lag=)

 

Ikväll blir det lugnt för min del, imån väntar jobb igen, men på kvällen kanske jag är ledig och kan ge mig ut en sväng igen=)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel Hjort - Torsdag 1 mars 12:30

Här kommer del 2 av resan till Slovakien.   Som ni kunde läsa i mitt förra inlägg så var början på denna resa riktigt bra, mycket vilt och många fina chanser erbjöds. Det skulle visa sig att dag nummer 2 inte alls var lika bra=( Vi hade fina om...

Av Daniel Hjort - Söndag 11 feb 17:32

Jag får väldigt mycket frågor skickade till mig på mina sociala medier och jag försöker svara så snabbt och bra jag kan. Den absolut vanligaste frågan jag får är hur jag gör en majsbomb, så därför tänkte jag göra ett litet inlägg här som ni kan läsa ...

Av Daniel Hjort - Tisdag 23 jan 15:35

Hej på er=) Nu kommer ett inlägg som många frågat efter, nämligenom jakten i Slovakien!   Redan i sensommras fick jag förfrågan av Tobias Åberg om jag ville följa med på en jaktresa till Slovakien? Jag varlite tveksam till en början då jag ald...

Av Daniel Hjort - 18 november 2017 20:22


I måndags kväll ringde Andreas och frågade om jag ville följa med ut med han oh hundarna på en liten jakt hemma hos honom på tisdagen? Jag tackade ja direkt. Riktigt kul att få se nya marker o höra duktiga hundar jaga=) Jag hade en läkartid på mor...

Av Daniel Hjort - 16 november 2017 17:31

Hej.   Sen en tid tillbaka har jag och Jocke en mms-kamera på en av våra åtlar, och dom senaste veckorna har det varit riktigt mycket grisar på den åteln, men verken tid eller lust har funnits att åka ut och skjuta något, utan vi har bara låtit ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se