danielsjakt

Alla inlägg under juli 2014

Av Daniel Hjort - 9 juli 2014 19:31

Då var det äntligen semester för min del också, ångrade mig bittert i måndags att jag lovade att jobba, men de har gått riktigt bra att jobba ändå! Sjukt att man kan trivas så bra på sitt jobb, de trodde jag inte när jag först började hoppas de bli många år till på Myresjöhus:-)

 

Va ska jag hitta på under min lediga tid då? Jo jaga i massor:-) börjar redan ikväll tänkte jag! 

 

Sen kommer de bli jakt varenda dag hela semester, förutom ett litet break för att åka till Fäviken!! 

Sen bli det även filminspelning för www.jaktflix.se och ska delta i ett reportage om vildsvinsjakt i "jakt och jägare" 

ganska fullt upp ändå märker jag nu, men jag gillar att de händer lite med. 

 

Om en liten stund åker jag ut mot marken! Måste mata på alla åtlar innan kvällsjakten drar igång! 

 

Hoppas ni få en lika trevlig kväll som jag:-) 

Av Daniel Hjort - 6 juli 2014 13:23

Ja, nu lider helgen mot sitt slut och en veckas extrajobb väntar mig:-) 

Igår kväll var jag ju dom sagt ute med carl och jagade på vallarna, några grisar syntes till men inget vi kom åt att skjuta på tyvärr. Nu får grisarna lite siesta innan nästa helg dra igång, och då borde dom ha börjat gå i säden? (Hoppas jag) 

har varit ute och kollat nästan varje dag denna veckan men inga stora skador har de hunnit bli än, men visst de kommer de e jag säker på. 

  

Blir en hel del vete/havre fält i år:-) lätt den roligaste jaktformen vi har:-)


Om en stund tänkte jag åka ut till en liten offside mark och mata på åteln, besök av suggor och kultingar varenda natt nu i några veckor. Men sitta och skjuta randiga kultingar på åtel gör jag absolut inte!! Så dom få gå och växa till sig lite nu:-)   

En gammal bild från den åteln! 


Och glöm inte tävlingen!!!! 


Dela bara detta inlägg på din Facebook och skriv på min "gilla" sida 

(Danielsjakt.bloggplatsen.se) på Facebook att du delat så är du automatiskt med i tävlingen! Går bra att kommentera något av mina inlägg här i bloggen med:-)   

Av Daniel Hjort - 5 juli 2014 15:35

Nu var det äntligen dags för en ny tävling, oftast kör jag tävlingar genom Facebook bara, men nu kör vi en här också. 

 

Den en här gången handlar det om den andra upplagan i Mikael Thams "världens vildsvinsjakt" 

En helt klart sevärd film:-) 

 

så du vara med i tävlingen så gillar du och delar detta blogginlägg på din Facebook och kommenterar med "gillat och delat" 

vinnaren drars den 25 juli! 

 

Lycka till:-)

 

Av Daniel Hjort - 5 juli 2014 09:02

igår var de dags för Eddie att hänga med ut på grisjakt igen, han behöver man inte fråga 2 gånger när det gäller jakt:-) Kul när dom yngre har sånt brinnande intresse. 

 

Vi skulle köra lite skyddsjakt på vallarna, då bönderna sett en hel del grisar nu dom senaste kvällarna. 

 

Innan jakten skulle dra igång ville jag provskjuta min bössa för att vara på den säkra Sidan, och den gick som den skulle..

 

Vi åkte ner till. den gamla skolan och parkerade bilen där. Vi skulle ta oss fram till ett par åkrar där dom sett ett 30 tal vildsvin kvällen innan. 

När vi kom fram var de tomt på gris, men vi väntade en liten stund och plötsligt kommer 4 30-40 kg grisar ut på vallen längst upp, men den lilla vind som var vände och grisarna försvann innan vi ens visste order om de:-( Vi väntade ytterligare en stund men dom kom aldrig tillbaka. Vi gick till bilen och åkte ner till en åtel för att kolla, men vi kom försent, grisarna hade redan varit där, så jag fyllde bara på med mat innan de var dags att åka ner till en av bönderna och kolla läget där. 

Vi ställde bilen på gårdsplanen och började gå mot åkrarna som ligger nån km in i skogen. 

Vi brukar ta bilen första biten, men inte denna gången då bonnen sett grisar väldigt nära ladugården nu den senaste tiden! Bakom ladugården ligger en stor åker på vänstersidan och lite blandad terräng av berg/hygge/vall på vår högersida, vi hann inte gå jättelångt innan Eddie rycker tag i mig, "kolla va mycket vildsvin" viskar han bara. Och mycket riktigt, vid berget ser vi 2 jätte suggor 13-14 kultingar och 3 rödgrisar, tyvärr gick de inte skjuta direkt då vi hade hus och maskiner bakom grisarna. Men dom anade aldrig oss och vi kunde smyga obehindrat upp på berget, men plötsligt möter vi en gris i backen som ingen av oss sett innan och det berömda fnyset kommer och alla grisarna springer så fort dom kan in i planteringen vid en intilliggande göl, vi väntade tålmodigt i säkert 30 minuter men inte ett ljud efter några grisar...

Vi fortsatte som planerat ner mot vallarna bakom skogen, men där lös grisarna med sin frånvaro, kl började närma sig 2 och vi bestämde oss för att ge upp för ikväll. 

Jag var nöjd med kvällen, då det alltid är kul att se va som finns på marken:-) Eddie var däremot inte så nöjd då vi inte hade nån gris med oss hem:/

 

Eddie redo för vildsvinsjakt....

 

Ikväll är de dags igen, men denna gången ska Carl och jag ut och jaga. Återkommer med hur de går för oss. 

 

Nu tänker jag försöka sova en stund till, ha en bra dag allihop....

Av Daniel Hjort - 3 juli 2014 17:26

Här kommer fortsättningen på "min första"! 


Det var första lördagen i älgjakten och så även min första älgjaktssänsong, jag skulle med pappas lilla älglag ut för att se om vi lyckades skjuta några älgar då dom tidigare dagarna i veckan inte resulterat i någon älg alls:-( 

Min bror och jag bestämde kvällen innan att vi skulle åka ut lite tidigare än dom andra för att sitta vid våra saltstenar en stund på morgonen. 

Sagt och gjort. 

Dagen började mindre bra då jag försov mig som vanligt, med en väldigt arg bror i bilen åkte vi ut till marken, Fredrik släppte av mig 300 meter från mitt pass och jag började gå ner mot mossen där jag hade min saltsten, inga förväntningar hade jag heller då jag knappt hunnit vakna till liv, sömnig som jag var så var jag väll inte jätte uppmärksam då det plötsligt stå ko med kalv framme vid saltstenen, kon hade upptäkt mig, nervositeten kom flygandes genom luften. "Nu eller aldrig" var de enda som snurrade i huvudet på mig, kon gick ifrån kalven och jag sköt, ingen reaktion i kalven först och jag repeterade om för att skjuta igen, då ställer sig kalven på bakbenen och slå runt, vilket brukar va ett gott tecken på en bra träff..


Rörde mig fram till kalven, men fick snabbt backa undan då kon inte var så nöjd över att jag vistades där, sköt en smäll i backen och hon fattade budskapet och lunkade där ifrån!


Ringde pappa och berättade de hela, och att jag behövde hjälp med att ta ur då jag insåg väldigt snabbt att jag inte skulle klara de ensam, Fredrik var ju inte heller nått proffs precis:-) 

När vi stod där och väntade på dom andra kom en råbock och trava förbi på 50 meter, varpå Fredrik tar upp bössan och skjuter den med. 

Hans ilska försvann ganska fort efter denna lyckade morgon:-) 

 

En fin liten tjurklav blev det! 

Vi fortsatte jaga hela dagen men var bara stolpe ut för oss allihopa, men mig gjorde de ingenting. 

kunde leva länge på att jag nyss skjutit min första älg!!!




Gillar ni de som skrivs i inläggen? Dela gärna med er till andra isf:-)

Presentation


DANIELSJAKT

Fråga mig

28 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

RSS


Skapa flashcards